[masterslider id=4]

Delen met vrienden

Het is fijn om onze passie voor koken en eten met anderen te delen. Niet alleen door erover te vertellen, maar ook door samen de tafel te delen. Deze week bijvoorbeeld heerlijk bij ons thuis geluncht met vrienden. Onze twee gasten behoren tot de categorie ‘bijna uitgestorven culinair ras’. Bij iedere ontmoeting krijgen we iets heel bijzonders en meestal van eigen makelij; een hypergeconcentreerde paprikachutney, een wekpot met ingemaakte Morellen van Raarberg/Meerssen of een bijna etherische olie van pruimenpitten.

Deze middag ontvingen we een cadeau dat bloed, zweet en tranen heeft gekost; 330 gram van hun eigen raathoning. De bijenoogst was bijna mislukt, maar ze wisten er nog wat honing uit te persen. En dat ze dan dat goddelijk spul met ons willen delen, vinden we fantastisch. De honing smaakt zo delicaat dat je bijna geen zoet ervaart. Daar moeten we dus maar ‘zuunig’ mee omgaan!

Wat stond er op het menu?

Ons lunchmenu was uitgebreid, maar toch eenvoudig, licht en vullend. We hadden niet veel energie, dus we gingen voor makkelijk en snel. Een soufflé-achtige frittata met rode paprika en spitskool (in een paella pannetje voor de vorm en met wat sojaroom erbij voor de luchtigheid)

P1070879

Als frisse tegenhanger van de frittata: rauwe op de mandoline geschaafde, bietjes uit eigen tuin met een zachte geitenkaas en ruim olijfolie (flink olie maakt de bietjes ‘gaar’). Ook zijn we onze gekke bonen (zie onderste foto) uit de moestuin gaan maken…Tijdens de lunch kwamen we pas op de naam kievitsbonen of borlottibonen. We hebben ze lang laten koken (15/20 min.) en daarna op smaak gebracht met ruim olijfolie, gesnipperde sjalotjes, citroensap, bieslook en dragon. Voor erbij (de bonen konden wat ‘vet’ gebruiken) een mix van veldsla, walnoten, spekjes met de pruimenpitolie van onze gasten. Als broodvervanger hebben we gekozen voor platte Naan broodjes (recept van vriendin Ilse) gemaakt van tappiocameel (bewerkte en gedroogde cassevewortel), amandelmeel en kokosmelk.

Een mooie middag waarbij delen centraal stond. Het delen met anderen geeft ons veel. Inspiratie om door te gaan, nieuwe recepten en ervaringen uitwisselen. Via digitale middelen kunnen we tegenwoordig nog meer delen. En ook al is ’t digitaal, we vinden het fijn als jij ook met ons deelt. Laat dus gerust horen wat je vindt via dit blog.

Kievietsbonen en naanbrood

Villa Verde
3 REACTIES
 • Fineke Hilvering en Erik Schutten
  Beantwoorden

  Wat een leuke site: heel mooie foto’s en grappige teksten.
  Alles is ook zo mooi en herkenbaar: zowel jullie fantastische villa, die inderdaad groen is in meerdere opzichten: ruitjes en kozijnen, maar ook door de hoeveelheid dieren en jullie levensstijl.
  Daarnaast het heel gastvrije onthaal dat wij van jullie hebben gehad met een heerlijke maaltijd was ook geweldig: het voorgerecht van kleine, malse, verse tuinboontjes die heel verrassend in een mooi kopje en lepeltje werden geserveerd in de tuin staat me nog in het geheugen gegrift.
  Ik kan me voorstellen dat velen zich hiertoe aangetrokken voelen. Erik en ik zouden ook wel eens langs willen komen, als dat kan.
  Veel succes met de opbouw en uitbouw van jullie Villa Verde plannen.
  Liefs van Fineke

  1. Danielle
   Beantwoorden

   Dank je wel Fineke!
   De herkenbaarheid, dat is me toch een mooi compliment!
   Erik en jij zijn meer dan welkom! Ook zomaar 😉

 • janine
  Beantwoorden

  ooooh heb ik deze post gemist, ik? jullie trouwste en grootste fan ;-(
  fantastisch mooi en lekker artikel. Ik krijg zooooo’n zin om weer eens bij jullie aan te schuiven 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *