Kleine pannekoekjes met stroop.
En heel veel courgette.
Maar dat weten de kinderen niet.
En dat proeven ze ook niet.
‘Verrukkelijk!’ roept onze jongste zoon.
Mooi!

De kinderen eten wat de pot schaft.
En dat schaft regelmatig iets nieuws.
Voor eetexperimenten worden onze kinderen, als dankbare eters, gewillig gebruikt.
Ondanks alle experimenten, gaat de duim meestal omhoog. Heerlijk, smaakt het.
Soms wijst de duim iets minder strak omhoog. Mwa, smaakt het.
En heel soms wordt het uitgespuugd. Niet te eten. Nooit meer maken.
Duidelijk!

Bij ons noemen we een konijnenbout geen kippenpoot.
Of gaat een hert niet verkapt over de tafel als koe.
Dat doet aan het dier geen recht. Duidelijk!

Maar ook, soms vertellen we van te voren niet alles.
Groen is de lievelingskleur van onze jongste zoon. Maar niet als eten op z’n bord. ‘Iel’, roept ie, zodra er iets groens is te ontdekken op het bord. ‘Jullie maken alleen maar wat jullie lekker vinden’. ‘Neeh, niet weer die ……’.
Dus waarom van te voren vertellen dat het courgettepannekoekjes zijn?
Het blijken overheerlijke pannekoeken. We wachten tot het moment dat uitspraken als ‘Verrukkelijk’ of “Wanneer maak je die nog eens?’ over de tafel vliegen. En dan….dan vertellen we dat er courgette, heel veel courgette, in zit.
‘Hhhu?’
Mooi!

Voedsel verdient eerlijkheid.
En soms, ja, dan kiezen we er bewust voor om achteraf pas duidelijk te zijn.

Groente pannekoekjes Villa Verde

Recept courgettepannekoekjes…

  •  80 ml amandelmelk (of andere melk die je voorhanden hebt)
  • 250 gram rauwe courgette, grof geraspt of gesneden
  • 3 eieren
  • beetje zout
  • 3 eetlepels natuurlijke suiker, denk aan agavesiroop, ahornsiroop of honing
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 180 gram boekweitbloem (dat is glutenvrij maar je kunt ook bijvoorbeeld speltbloem of tarwebloem gebruiken)
  • 3 theelepels bakpoeder
  • (kokos)olie om in te bakken

Pureer in de blender of met een staafmixer de melk, de rauwe courgette, de eieren, het zout en de kaneel tot een min of meer vloeibaar geheel. Voeg dan de bloem en bakpoeder toe.

Bak kleine pannekoekjes op matig vuur langzaam aan beide kanten.

Serveer met bijvoorbeeld stroop, agavesiroop of honing.

Ik heb ze ook eens gemaakt met pompoen. Ook een aanrader!

[masterslider id=6]

Villa Verde
8 REACTIES
  • Cecile
    Beantwoorden

    Lief Villa Verde Team,
    Vandaag jullie courgette pannenkoekjes gemaakt met speltmeel en ze waren erg lekker. Prima recept. Wij hebben ze hartig gegeten met Tivall licht gekruide balletjes in een zelfgemaakte tomaten/basilicum salsa. Mmmmmmmmmm

    1. villaverde
      Beantwoorden

      Wat leuk om te horen dat jullie ze hartig hebben gegeten, goed idee!

  • Cecile
    Beantwoorden

    Wat een lekker recept zeg. Ga ik maandag proberen en zal je laten weten of het gelukt is!
    Hele gezellige blog

  • villaverde
    Beantwoorden

    Haha, Janine, wees niet bevreesd ;-).
    We zijn goed in verstoppen maar nog beter in duidelijkheid en eerlijkheid!

  • Frederique
    Beantwoorden

    Klinkt heerlijk en we gaan ze zeker proberen. Mooie site trouwens!

  • Josine
    Beantwoorden

    Fantastisch!!! Ga ik zeker proberen!!

  • John
    Beantwoorden

    Smaken heel goed; super.

  • janine
    Beantwoorden

    hey leuk geschreven weer! en kmooie en “lekkere” foto’s . leuk en precies zoals jullie zijn :-)alleen 1 ding: ik hoop dat jullie voor mij dat vlees niet gaan verstoppen zoals met de groente gedaan wordt 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *