Parkeerplaats Villa VerdeDe decembermaand is voor ons een tijd van stilte, stil staan, verstilling. Stil staan bij dat wat is, is geweest en komen gaat. Niet alleen ingegeven door kerst maar ook door het winterseizoen.

Ieder jaar reisden we na de kerst-familiedagen met ons gezin met de camper. Uitgestorven plekken en een rustige overgang naar het nieuwe jaar, ergens in de Ardennen. Dit jaar is het anders.

Er wordt hard gewerkt. Graafmachines, trilplaten, vrachtwagens die af en aan rijden. Parkeerplaatsen worden aangelegd. Een eerste praktische en zichtbare stap in het verwezenlijken van onze droom.

Er is spontane hulp van buurtgenoten, vrienden en familie. Om even te komen kijken, drinken aan te bieden of flink te komen helpen. Hoe dankbaar en fijn is dat, samen werken!

Onze afsluiting van 2014 is een mooi begin voor 2015. Een jaar waarin onze buitenplek verder vorm gaat krijgen. In januari en februari wordt een overdekte plek met buitenkeuken gemaakt waar we mensen kunnen ontvangen. De vergunning wordt eindelijk definitief ingediend waarna we hopen te gaan verbouwen. En ook meer mensen kunnen gaan ontvangen, voor koken, eten, wijnproeverijen, samen zijn en zoveel andere dingen die we in ons hoofd hebben. In ieder geval een jaar waarin we veel met jullie samen hopen mogen te doen!

Als afsluiter delen we graag een recept van gezonde appelbeignets met jullie. Zonder geraffineerde suiker of tarwe (als je daarvoor kiest), niet gefrituurd. Heel makkelijk , snel, gezond en lekker. Op een goed 2015!

 

P1070950

Villa Verde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *