gezond verstand villa verde

‘Oh, dus jullie eten biologisch?’
‘Uh…..nou…nee….niet altijd.’
Asperges in december. Uit de biowinkel. Uit Zuid-Amerika. Nee, dank je.
Wel in april, verse asperges uit de buurt.

‘Oh, dus jullie eten gezond, letten op calorieën?’
‘Uh….nee….we eten wat we lekker vinden.’
We letten niet op calorieën maar wel op smaak en niet bewerkte, eerlijke producten.
Voedzaam en met aandacht geproduceerd of verbouwd.
We weten wat we eten.

‘Oh, en, eten jullie ook die superfoods?’
Soms. Om te proberen. Of, als het lekker blijkt.
Maar vooral die lekker frisse appel van de boer uit de buurt.
Super Food!

In een oerwoud aan producten, meningen en adviezen, doen wij wat ons past.
Het was een hele zoektocht, zoals misschien ook voor jou, en uiteindelijk zit het in de eenvoud.
Bewust kiezen. Eerlijk eten.
Geen fratsen.
Gewoon, Gezond Verstand.

Als wij je in het oerwoud, met gezond verstand, wat verder kunnen helpen, doen we dat graag!

We delen een ‘Gezond Verstand’ recept met je…Een lekkere lente kervelsoep.
Soepen maken is zo makkelijk, en het resultaat zo smakelijk, het verslaat met gemak de pakjes, zakjes en blikjes. Probeer maar!

Villa Verde
3 REACTIES
  • Josine
    Beantwoorden

    Gezond eten omdat het lekker is, ja! Net als Mayke red ik het ook niet altijd en ben daarom ook superblij met de 4 tips.
    Mag ik er een 5e tip aan toevoegen: maak een lijstje van het eten van komende week. Pak ’s morgens het lijstje en kies wat je ’s avonds wil eten. Pak de ingrediënten en zet ze klaar. Als je ’s avonds thuis komt, is dat bijna een cadeautje. Je kunt meteen beginnen met koken.
    Niks bedenken meer, niks klaarzetten, gewoon starten.

  • mayke
    Beantwoorden

    Inderdaad gezond eten, gewoon omdat het lekker is, daar zijn jullie altijd trouw aan! Daarnaast ben ik benieuwd naar tips om gezond eten op tafel te zetten voor je gezin in een vloek en een zucht, want helaas heb ik deze week weer lasagne van de supermarkt (met een overwaaiend blaadje rucola) op het menu gehad en gisteren worstenbroodjes met rouwkost, ja ik weet het slechte moeder!

    Fijne dag lieve mensen

    1. villaverde
      Beantwoorden

      Gemak en snelheid is zo belangrijk, zeker bij een druk gezin en veel werken! Af en toe uit de bocht vliegen hoort daarbij ;-).
      Tip 1: Zorg dat je voldoende lekkere en makkelijke voorraad in huis hebt: blikjes tonijn/mais/bonen, houdbare kazen zoals feta, erwtjes uit de diepvries, ….
      Tip 2: Kook voor 2 dagen. De courgettesoep van dag 1 wordt courgette-pastasaus dag 2
      Tip 3: Kook een grote pan en vries in. Erwtensoep, Tomatensaus: voor pasta of soep, Stoofvlees.
      Tip 4: Makkelijk en snel is ook lekker! Vooral als je goeie basisproducten koopt. Bijvoorbeeld groenten grof snijden, olie erover, in de oven. En ondertussen je mail lezen, naar de kinderen luisteren, de was doen ;-).
      Wat kookideetjes stuur ik je deze week toe. Kun je de tips meteen toepassen, supermama!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *