Appelbeignets

Appel beignets Villa Verde5 appels, in plakken, geschild of ongeschild
2 eetlepels ongeraffineerde suiker bijvoorbeeld palmsuiker, kokosbloesemsuiker
1 theelepel kaneel
150 gram speltmeel
1 eetlepel (wijnsteen)bakpoeder
175 ml melk bijvoorbeeld amandelmelk of rijstmelk
1 ei
snufje zout

Meng alle ingrediënten, behalve de appels, tot een glad beslag (melk beetje bij beetje erbij).
Haal de appelplakken door het beslag en bak ze in hete (kokos)olie.
Smakelijk!

Weet je…..
Kristalsuiker wordt zodanig bewerkt dat er vrijwel geen voedingsstoffen meer inzitten. Je eet dus een ‘loos’ product dat je dus eigenlijk niks biedt. Ongeraffineerde suiker is daardoor veel gezonder.

Weet je…..
Dat dat voor tarwebloem ook geldt?! Tarwe moet goedkoop zijn, met hoge opbrengsten. Het is zover gemodificeerd, bewerkt en bespoten dat het een optimaal rendement voor de industrie oplevert. Maar, weinig voor je lichaam doet. Spelt, een veel sterker graan, is puur. En wordt daardoor beter door je lichaam verwerkt en opgenomen.

Voel je vrij om ingrediënten te vervangen. Kies dat wat bij je past.
In plaats van speltmeel kun je ook tarwebloem gebruiken.
Of in plaats van kokosbloesemsuiker kristalsuiker.
Of in plaats van rijstmelk koemelk.
Maak er je eigen variant van, zolang de verhoudingen maar kloppen!

[masterslider id=7]

2 REACTIES
  • Karin Costongs
    Beantwoorden

    Ze waren erg lekker! Leuke blog hoor, heerlijk om te lezen 🙂

  • sjee
    Beantwoorden

    Ziet er interessant uit goeie en leerzame tips! Wij wensen jullie heel veel succes met alle plannen voor het nieuwe jaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *