Donkere bomen bos

Home / Donkere bomen bos

Donkere bomen bos

4 september 2023 | Buiten leven, Mooie plekken | Geen reacties

Image

“Deze schitterende wandeling voert grotendeels door het steilste hellingbos van Nederland: het Bunderbos. En dat zul je weten ook. Er zitten echte kuitenbijtertjes in, die je zelfs niet vaak in de Ardennen treft. En wat ook zo leuk is: het betoverende bos barst van de bruisende bronnen en beekjes. Waterdichte schoenen aan en gaan!

Limburg aan je voeten. Wat is het hier steil. Af en toe kijk je recht de diepte in. Voor hoogtevrezers misschien wat minder fijn. Maar geweldig leuk voor stoere kerels (m/v) of voor wie z’n conditie op een hoger plan wil tillen. En soms brengt zo’n klim je bij uitzichten die niet te versmaden zijn. Heel Limburg ligt aan je voeten. Schitterend met een zachte G.

De ijstijd heeft het gedaan! Het Bunderbos is eigenlijk niet één bos. Het bestaat uit een serie bossen op de oostelijke helling van het Maasdal. Zoals zoveel heuvels en bergen is het gebied ontstaan in de laatste ijstijd. Zo’n 10.000 jaar geleden namen de stroomsnelheid en de breedte van de Maas fors toe. En de rivier sneed diep in op het glooiende landschap.

Mooiste bronbossen van NL. Het Bunderbos kon altijd gewoon lekker bos blijven: vanwege het weerbarstige reliëf was het geen doen om het te ontginnen voor landbouw of woningbouw. “Daarom liggen hier nu de mooiste bronbossen van ons land”, zo scheppen ze erover op in Limburg.”

Klik hier voor enkele mooie wandelroutes rondom Villa Verde

About Author

about author

villaverde

De trotse eigenaren van Villa Verde zijn Michael en Danielle samen met hun twee kinderen. Villa Verde is gevestigd in een oude boerenschuur van een gemeentelijk monument uit 1880. Het perceel van 4000 m2 was vroeger omgeven door appel en peren bomen. Met veel aandacht en gebruik van kwalitatief goede materialen zijn in de oude boerenschuur de vakantiewoningen gerealiseerd die met hotel ’allure’ zijn ingericht.

Villa Verde staat voor groen en buitenleven: samen zijn, rust en oog voor elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *